Recept enkla

Recept enkla

KURTs BASISKA BRÖD ”KurtpH-bröd”  Töllsjö 2010-11-24
                                                                                
50 g jäst (ej torrjäst) el 5 tsk bikarbonat (aluminiumfritt!). Äv. H2O2 kan anv!
                               
0,5 dl olja, oliv- el jordnöts (kallpressade!). Hyfsat värmetåliga (max 180 º C).
        
2 tsk anis, fänkål o. kummin - nymalt. Två tsk av varje. För lever och galla.
 
1 dl  kli (Havre- samt Dinkelkli). Fytinsyrorna neutraliseras av pH-KALKen.
     
4 msk brännässlepulver & 4 msk luzernpulver. Klorofyll, spårämnen m.m.
 
1 msk pomeransskalpulver. Ev. några osvavlade fikon (alltså utan E 220).
 
0,5 dl bet- el. maltsocker (jästmat). 0,5 hg rönnbär (syra till bikarbonaten).
 
5 dl korn/rågmjöl (stenmalet fullkorn med 80% utmaln.) el. glutenfritt mjöl.
 
3,5 dl vetemjöl (biologiskt odlat) eller vitlupinskids-, Durum- eller Dinkelmjöl.
 
1 st finriven morot. En morot bör alltid finrivas. Ev. en bit riven rättika.
 
1 st rågad msk pH-KALK. Ren/vit basgörande kalcium-/magnesiumkarbonat.
 
 Eget förslag: ....................................................................................................
 
1 tsk pH-bergsalt (bergs-/havssalt). Naturligt balanserat natrium-/kaliumsalt.
 
 5 dl källvatten el. åtminstone vattenrenat kranvatten (ljummet). Ev. rotavkok.
 
 0,5 dl linfrön (biologiskt odlade så klrt). Tarmsmörjning av den gel som bildas.

                                                                                                                                         
BLANDA JÄSTEN, OLJAN, VATTNET, JÄSTMATEN + KRYDDOR.
LÅT JÄSA 2 GGR! GRÄDDA I MAX 175_ C, I UNGEFÄR 50 MINUTER.
GÖR T EX 2 ST, SYRANEUTRALA, NYTTIGA SAMT GODA, LIMPOR.
NÄSTAN ALLA MÄNNISKOR ÄR ÖVERSYRADE - GÖR NÅGOT! Nu.. 
I VÅRT TIDEVARV SOM TROLIGEN KOMMER ATT HETA "SURA"...
                              
                           LYCKA TILL!

PS Handla gärna varorna i en bra hälsokostbutik. Använd margarin utan härdat fett t ex ”Prima”. Ät jordärtskocka, lök och kål (mat till våra nyttiga tarmbakterier), helst bio- logiskt odlade för att få så levande produkter som möjligt - ät rått el. lägg i t ex rotmos. För Dig som har för lite magsyra ät: citron, lingon, blåbär, vinbär och rönnbär. Dessa produkter innehåller citronsyra som samtidigt har en stimulerande effekt på bukspott- produktionen vid produktion av basgörande bikarbonat samt ämnesomsättningsenzymer. Leverns galla basgör m h a bitterämnen/"brödkryddor". Förr kunde man allt detta. När "forskningen" kom till, togs dessa "onödiga"/näringsinnehållslösa kryddor bort. Förr kunde man allt, men visste inget. Nuförtiden vet man allt, men kan inget. Alla har mer eller mindre blivit invecklingsstörda/naturbortvända/akademiska.

Ge alla organ vad de behöver! Då börjar kroppen så sakta att fungera igen. Det är inte bara musklerna som skall ha sitt, utan även de som sköter den inre miljön t ex Herr Lever och Fru Bukspott m fl. Som pålägg på mackorna kan man tänka sig ”granoVita” örtpastej och slanggurka. Gott!

Gör även KurtpH-doppskorpor till det sura kaffet.
Såldes i mängder för några år sedan i Göteborg:





 OBS! att solbakat o-saltat bröd rakt på berget klart är bäst.

//Kurt_ Kurt pH AB www.kurtph.se  kurt@kurtph.se  Töllsjö Lantbruk.